Ziua Juristului!

 Dragi Călători ai Cuvintelor și ai Dreptății,

Astăzi ne oprim pentru a sărbători cu recunoștință și admirație pe toți cei care, ca voi, au ales să navigheze în meandrele intricatelor căi ale legii. Ziua Juristului este o ocazie de a onora nu doar cunoștințele voastre vaste despre drept și justiție, ci și pasiunea și dedicația voastră incontestabilă în a servi dreptatea.

Asemenea artizanilor unui vechi pergament, voi dați viață cuvintelor legii, interpretând și aplicându-le cu iscusință. Ca gardieni ai drepturilor noastre, vă opuneți întunericului neînțelegerii și injustiției cu puterea peniței voastre, scriind astfel un capitol important în istoria umanității.

Voi sunteți avocații fără de capot și toga, judecătorii cu priviri analitice, procurorii cu argumente puternice și avocații apărării cu glasuri curajoase. În fiecare pledoarie, în fiecare sală de judecată, în fiecare sfat dat, contribuiți la conturarea legii și a ordinii în societatea noastră.

În această zi, vă îndemnăm să vă priviți reflectat în oglinda justiției și să vă bucurați de fiecare victorie obținută în numele dreptății. 

La mulți ani, dragi juriști, căci voi sunteți arhitecții dreptății într-o lume adesea învăluită în umbrele incertitudinii legale. Să continuați să scrieți istoria cuvintelor și să luminați drumul către dreptate pentru generațiile viitoare!

Cu respect profund,

Decan, Facultatea Drept și Administrație Publică

Dr. Vitalie JITARIUC